9 Aralık 2007 Pazar

Hepsi 1′den Kaybetti

Öyküsü Hepsi grubunu oluşturan Cemre, Eren, Gülçin ve Yasemin’in üzerine kurulu “Hepsi 1″ dizisi Show TV’deyken Pazar gününün en yüksek reyting alan yapımlarından biriydi. Hepsi’nin dört kızının yanı sıra Erman Burmalı, Cem Aynayım, Yusuf Akgün, Oğuzhan Yıldız ve Sezen Ünal’ın da oynadığı dizi bir süre önce atv’ye transfer oldu.
Bildiğim kadarıyla Süreç Film ile Show TV’nin ilişkileri iyiydi.
Show TV’nin yapımcılara para ödeme konusunda zorlandığı dönemlerde içeride en çok alacağı olan yapımcıların başında gelen Ali Gündoğdu geliyordu.
Aynı Gündoğdu’nun bugün aynı gerekçe ile “Hepsi 1″i atv’ye geçirdiğini sanmıyorum. Paradan çok karşılaşılan muamelenin burada etkin olduğunu düşünüyorum. Show TV, pazar gününe “Buzda Dans”ı koyarken müdanasız davranınca o da diziyi alıp gitmiştir.
Öyle ya da böyle…
Sebep ne olursa olsun ortada şöyle bir sonuç var ki, bu süreçte “Hepsi 1″den kaybetti…
Show TV, “Buzda Dans”ın ilk seride olduğu gibi ikincisinde de reyting rekorları kıracağını düşünmüş olacak ki, yarışmayı haftada iki güne çıkardı.
Ancak evdeki hesap ekrana uymadı.
“Buzda Dans” Show TV’ye ne Cumartesi ne Pazar beklediği reytingi getirdi. Pazar akşamı “Buzda Dans”a yer açmak için “Hepsi 1″i gözden çıkaran Show TV, şimdi yarışmayı tek güne indirince bu dizi kadar reyting getirecek yapım peşine düştü…
atv ise Show TV’de iyi iş yapan “Hepsi 1″i büyük umutlarla transfer etti ama şimdiye kadar umduğunu bulamadı.
atv’ciler, dizi tanıtımlarını “Dizi atv’de izlenir” sloganı ile yapıyor ama “Taş yerinde ağırdır” atasözünü unutuyor…
Malum yapımcılar artık TV kanalları ile reyting anlaşması yapıyor. “Hepsi 1″in Show TV’deki reytingleri ile atv’de ulaştığı reytingler arasında ciddi fark var… Tabii olumsuz yönde…
atv ve yapımcı el ele verip dizinin reytinglerini yükseltemezse “Hepsi 1″ metal yorgunluğundan gider…

Ali EYÜBOĞLU ‘nun 17 Kasım 2007 Milliyet

Hiç yorum yok: